Att skala ner


Jag har varit utan barnen hela sportlovet och i stället för att boka in en massa saker har jag skalat ner ytterligare på allt som ska göras. Jag har bokat av möten, tagit sovmorgnar och försökt hitta tiden till yoga, lugn och reflektion. Jag har lyssnat på en massa poddar och favoritavsnitten jag lyssnat på som verkligen lämnade ett avtryck var Björn Natthiko Lindeblad “Att möta döden”  hos Framgångspodden. Jag har lyssnat på alla fyra avsnitten när Björn gästat Framgångspodden, han inspirerar mig alltid. Lyssnade även på ett äldre avsnitt med Christer Olsson som bevingade uttrycket “du läcker vad du tänker” som också pratar om vikten av reflektion för att kunna utvecklas.


I samband med att lyssna på bra poddar har jag startat en detox av hela mitt hus. Det finns nog inget som är mer befriande för mig som att rensa, organisera och städa ut. Då någonstans när allt är iordning kan jag börja reflektera. Dels gillar jag att jag får bättre ordning på sakerna jag vill ha kvar sen känns det fint att låta prylar och kläder som vi inte använder gå vidare till någon annan. Men den bästa känslan är ändå att skapa rymd för att få plats att leva! Måste medge att även jag blivit hooked på Marie Kondo och KonMari metoden. Jag tänker att Kondo-hajpen är ett rop på hjälp nu i klimatkrisens tid och ett väldigt bra sätt att använda sig av för att bygga upp ett motstånd mot den hyperkonsumism som varken gör oss människor eller planeten en tjänst.
“Once you are done tidying up, you will find it easier to keep your home – and mental space – clear and focused. By being surrounded only by the things that spark joy, your life naturally begins to achieve clarity”- Marie Kondo.
Jag försöker verkligen att skala ner på alla plan och det känns så befriande! Men nu ska jag slita mig från städ och sortering och ta mig en lång tur ut längst havet och njuta av Februarisolen.

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *