Ceylon Sliders

Jag går igenom bilder från i våras och längtar tillbaka till surfpariadiset! I Mars var jag på en underbar resa i SriLanka. En vecka fullspäckad med härlig yoga, bästa surfen någonsin och spännande utflykter. Jag bodde på Sunshine Stories (som kräver ett eget stort inlägg) och lärde känna Linn och Petter som följt sin dröm och öppnat upp ännu ett coolt ställe, Ceylon Sliders.

Ceylon Sliders är litet intimt hotell vid stranden nära de bästa vågorna i Weligama som även har ett mysigt café och en butik med handplockade lokala och importerade saker. Allt ifrån bra solkräm, fina ekologiska teer, snygga surfdräkter och smycken. Jag blev helt förälskad i Linns underbara kaftaner som hon syr upp i byn.

  

Titta så fint jag och Linn matchar!!

Jag praktiskt taget bodde i denna härliga och luftiga palmkaftanen hela veckan.

Längst upp på takterassen med havet som utsikt hålls det Yoga klasser, perfekt när träningsvärken efter surfen kickar igång!

  Längst bakom den frodiga innergården låg det gamla kolonialhuset med tre intima rum och ett bibliotek.

Linn är en mästare på att skapa snygga stilleben, ni har väl inte missat bilderna från Linn och Petters urcoola hem?


 I kontrast till det klassiska koloniala ligger den minimalistiska byggnaden framme vid Galle Road med sina luftiga, ljusa sviter som alla har en underbar utsikt över Weligama Bay och världens bästa nybörjarvågor.

Husets hjärta är ändå den långsmala innegården som kantas med banan, avocado och mangoträd, det skönaste hänget man kan tänka sig.

 

På innegården finns ett litet mysigt café. Super gott kaffe och goda färska juicer. Kaffet kommer från bergen i Sri Lanka, frukterna och grönsakerna köps lokalt från böndernas marknad och rätterna förberedas varje dag beroende på vad säsongen ger, precis som man vill ha det!
Jag överdriver inte när jag säger att dom har öns bästa cheesecake..

Nästa gång kommer jag att bo här på Ceylon Sliders, det perfekta stället för oss som gillar ett mysigt häng nära havet, bra vågor, yoga och god mat!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *