Chipotle Gazpacho


Efter en lång dag på stranden kom jag hem och var sugen på något lätt, svalkande och gott. Ja, då blev det helt enkelt en gazpacho. Det är nog något av det godaste man kan käka efter en varm dag vid havet. Nu på sommaren blir den extra smarrig då tomaterna är så fulla av smak! Jag slängde i lite torkad chipotlechili för att få en lite spicy och rökig smak på min gazpacho.

Jag hackade 1/2 röd lök, 1 vitlöksklyfta, 1 gurka, 1 gul paprika, 1 röd paprika, 5 hela tomater, 400 gr krossade tomater, 1 dl olivolja, 1 dl iskallt vatten, 1 tsk grönsaksbuljon, 3 msk vinäger, en chill, och en bit torkad chipotle, salt och svartpeppar. Receptet är för ca 4 personer.

Det är lite extra härligt att hacka grönsaker när man har en bra kniv och det har minsann jag köpt mig en! Jag har i åratal stått och slint och sågat sönder tomaterna med mina slöa Ikea-knivar. Men nu är det slut på det sen jag skaffade mig en Pallarès kniv. Oj vad härligt det plötsligt är att hacka grönsaker och ett plus är att kniven är så vansinnigt snygg, eller hur?

Kolla in vilken härlig cocktail, ner med alla ingredienser i en mixer och kör så det ryker.

Jag rostade även lite sötpotatis i ugnen och hade en klick hummus kvar i kylen från igår. Avnjöt denna goda middagen med en Moscow Mule på terassen. Himmel vad gott det blev;)

 
 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *