chokladfudge med svarta bönor


Jag älskar att experimentera i köket, det är kul att mixtra med nya recept, gå loss och använda det som finns hemma. Ibland lyckas mina bakverk och ibland blir det sådär och jag får käka upp allt själv…

Lika mycket som jag älskar att fika vill jag gärna att fikan är både nyttig och god. Jag tycker att dessa Choklad-fudge rutorna med proteinrika svarta bönor som bas ger det bästa av båda världarna. Sen tar den bara 5 minuter att svepa ihop, du måste prova!!
3 dl svarta bönor- 1 dl raw kakao – 1.5 dl färska dadlar – 4 msk mandelsmör – 2 msk kokosolja – 1 nypa vaniljpulver – 1 nypa salt – tranbärspulver (för garnering)
Häll alla ingredienser i en matberedare och mixa. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en passande form och låt stå i kylen i eller frysen ett tag. Tag ut och skär i bitar och pudra lite tranbärspulver över. Klart! 

Änglaspelet är tänt, det flödar värme och ljus och jag har köpt hem ett paket av Yogis jul-te så nu är det bara att hugga i!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *