Den där klänningen…

IMG_9849_Snapseed

Tänk vad många minnen som ryms i en garderob, så många händelser som är starkt förknippade med ens kläder. Den långa svarta sammets klänningen jag köpte i East Village som jag firat många jular i. Den korta frans kjolen som jag köpte i en liten vintagebutik i Havanna Vechia som är helt underbara att dansa i med sina mjuka, svepande fransar. Den röda Roberto Cavalli crocodilskinsjackan som jag fick efter en sen fitting i Milano under visningarna. Otaliga skyhöga stilettos som mest står och dammar på sina hyllor och som används alldeles för sällan. Många har frågat om just denna gröna skönheten som pryder min vägg, så här kommer historien. En god vän till mig hennes svärföräldrar har ett stort sommarställe en timme utanför Rom. På tomten ligger en stor lada som används som ett magasin. Det gamla parets dotter hade under stora delar av sitt liv rest runt i världen och sedan jobbat på Cinecittá som kostymör på 70talet. Så ni kan tänka er så mycket vackra saker som fanns där i alla stora kistor och väskor, en riktig skattkammare. Tyvärr omkom damen som ägde sakerna och min väns svärföräldrar stod nu med en väldigt massa saker som dom inte visste vad dom skulle göra av. När jag flyttade in i min nya lägenhet i Rom fick jag en stor kista full med gamla vackra siden sjalar och porslin i housewarming gift. Jag fick också en naturfärgad marockansk puff. Denna puffen gillade mina barn väldigt mycket så den har i många år varit i mina killars rum. När vi flyttade till Sverige så kom så klart puffen med oss, den har blivit ganska skamfilade med åren då mina barn älskar att hoppa och rulla runt på den. Sakta men säkert började sömmarna släppa och barnen pilla och dra, tillslut såg den gamla stackaren hemsk ut och jag var på väg att kasta den.

IMG_9844_Snapseed

På återvinning- centralen såg jag något broderat rött mönster sticka ut ur den stora revan, sakta började jag dra ut den ena vackra klänningen efter den andra. Det visade sig ligga inte mindre än 5 vackra bohemiska folklore klänningar, en väst och två blusar i den skamfilade puffen. Dagen efter plåtade min syrra sin nya receptbok Råmat i just denna klänningen och för mig det är sommarens absoluta favorit klänning!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *