Drömmigt värre

IMG_3913_Snapseed

Här om veckan var jag ett par dagar ute på Österlen. På vägen hem tog vi en omväg till Komstad, en liten by utanför Gärsnäs för att njuta av en liten fikastund på Österlens kanske gulligaste Kafé.

Desktop_Snapseed

Lotta som driver och äger detta charmiga och lite udda café lever sin dröm. Hon köpte en gammal skola mitt emot en skobutik, renoverade och öppnade en mötesplats för kakor och konst. Här bakar hon inte bara de ljuvligaste florsockerpudrade petit-choux fyllda med grädde och hallon utan gör också Österlens godaste kardemummabullar, små blåbärs- och citronmarängpajer, fransk chokladtårta i form av små fondanter och udda avlånga franska sacristiner. Hon anordnar också utställningar och bokaftnar. Sommartid kan man sitta under ett äppelträd i den vildvuxna trädgård som doftar ros, pion och klematis. Här sitter man gärna länge och njuter av de goda hembakade kakorna.

IMG_3919_Snapseed

Trevligt även att sitta inne i det mysiga kaféet och bläddra i böcker eller spela något sällskapsspel.

IMG_3921_Snapseed
IMG_3924_Snapseed
Desktop copy_Snapseed

Allt bakas med smör, ekologiska och närproducerade ingredienser, det gillar man ju.

Andra trevliga kaféer i närheten är

Byvägen 35 i Sank Olof

Kin bageri i Östra Vemmerlöv

Apotekarnas i Simrishamn

IMG_9536

IMG_3965_Snapseed

Vi hann även med en pizza på Söderberg & Sara i Löderup.  Jag som är halvitalienare och gillar min pizza på traditionellt vis gick utanför min comfort-zone då jag beställde en pizza med päron och ädelost… Måste medge att den var fantastiskt god!! Det kommer lite fler bilder från detta mysiga ställe i veckan..

Kika även in hos Mia på Lovely life, där hon har en finfin Österlenguide.

serialsue-trial-1.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *