Att välja rätt färg


Idag är det grått och regnigt i Malmö så jag tänker att jag bjuder på några bilder jag knäppte i helgen då mitt sovrum badade i vårsolen. Jag är så glad för mitt Bukowskisfynd. Jag har länge varit på jakt efter ett gammalt medicinskåp och när jag hittade detta med två luckor i järn längst ner slog jag till direkt! Gillar iden att kunna stuva in saker där under som man inte vill se.

Jag får så många frågor om färgkoder från mitt hem och jag delar alltid glatt med mig av dom. Det viktiga att tänka på när man ska välja färg är att alltid köpa med sig ett färgprov och måla upp en rejäl bit av väggen där hemma på plats innan man bestämmer sig för den exakta kulören. Ha inte bråttom, måla upp och studera skiftningarna vid olika tidpunkter på dagen under några dygn så undviker du jobbiga överraskningar som att den beiga färgen plötsligt ser rosa ut! Färg upplevs alltså helt annorlunda beroende på ljusinsläpp, belysning och övriga möbler i rummet. I mitt sovrum har jag målat med Nordsjös Soft Sand och jag älskar hur den ändrar utryck beroende på vilken färg jag har på mina sängkläder. Tillsammans med vitt blir det väldigt krispigt, speciellt när solen kommer in!

5 korta klassiker från Novelix på mitt sängbord. En kortis innan läggdags är precis vad jag hinner med innan jag somnar!

Notera boken under höger ben av skåpen. Nej, skåpet är inte skevt men mitt golv är det däremot. Finns det något härligare än slitna sneda golv som knarrar när man går över det? Jag älskar det! Men ska kanske ska byta ut boken mot en liten möbeltass? Ha en fin måndag nu kära vänner!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *