Gör det själv

start_img_2

Sitter och klickar hem lite saker till mitt skönhetsskafferi och blir både glad och lite arg när jag browsar igenom  Organic Makers webbutik! Glad för att jag hittar allt jag vill ha till min hud som leror, oljor och vaxer som dessutom är ekologiska, miljövänliga och fairtrade.

lip_color_organicmakers-672x448

Arg (läs avundsjuk) blir jag mest när jag tänker på att det är precis den här affärsidén jag har gått runt med nu ett bra tag, och inte lyckats sätta i verk…. Att vem som helst ska kunna laborera fram sina egna skönhetsprodukter och på så vis ha koll på vad det är vi smetar på våra kroppar är super!

Bakom denna briljanta affärside står Josefin Kvist och Daniel Carlsson som även driver Organic Oil Company. På deras hemsida kan man läsa Josefin berätta,

” Vi vill ha riktigt bra ekologiska råvaror med en helt och hållet spårbar bakgrund. Råvaror från odlare som brinner för sin råvara, som är stolt över sina odlingar och ekologiska principer är precis vad den här världen behöver. Eller fair trade projekt där mindre kollektiv får hjälp att sälja sina produkter där de efterfrågas. Någon som är väldigt roligt är när en leverantör förstår (efter Daniels många frågor) att det ekologiska är lika viktigt för oss som för dem, att vi inte som många andra bara är ute efter en stämpel som det står ekologiskt på. De leverantörer som suckar och stönar när vi ställer för många frågor om ursprung och ekologi faller bort direkt!

Vi vill att det ska vara enkelt och självklart att välja ekologiskt. Förstår man innehållet i de produkter man använder dagligen, är det också lättare att göra ett medvetet val. Så vi tror och hoppas att fler kommer att upptäcka hur inspirerande och lustfyllt det är att tillverka sin egen bashudvård!

kakaosmor_bodybutter-1024x708

 

Kolla in recept bloggen, jag är i himmelriket!

Heja heja säger jag!!!!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

Foto: Organicmakers

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *