Hösten är här

Sista helgen i September susade förbi i en väldans fart. Jag och syrran tog oss ut till Annedahls gård för att handla hem fina grönsaker, bär och potatis som är odlade och nyplockade från åkrarna runtomkring. 
I den lilla butiken har dom också fina inläggningar efter egna recept som chutney, sylt och pickles. Vi passade även på att plocka oss årets sista bukett.

Det gäller att njuta av sommarens skatter nu, rosenskäran, lukärtorna och dahliorna är snart ett minne blott..

Jag älskar dessa små gårdsbutiker, jag försöker att handla så mycket det bara går av det som är odlat här, bara några kilometer hemifrån mitt kök. I stället för att ha en lista med rätter jag tänker handla in till så ser jag vad som finns och lagar utefter utbudet. Det är både kul och ibland lite svårt, då gäller det att vara kreativ!

Det blev en korg full med härliga rotsaker att rosta i ugnen, juice-a och laga soppa på! I kväll blir det en middag av allt det goda med inspiration av detta receptet. Älskar att hitta inspiration och sen modifiera utefter det som finns i kylen. Men nu ska jag ta ett ryck ute i trädgården, Dahliorna ska upp och ett nytt land ska grävas upp. Ha en fin måndag!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *