Julstäda utan miljöstress

IMG_8300_Snapseed

Stjärnorna är nu äntligen uppe i mina killars rum, passade på och städa lite också, det är ju faktiskt snart jul. Dom har så mycket små grejor överallt och dammet ligger som ett tunt täcke över alla sakerna. Jag har verkligen ingen städmani men däremot är jag livrädd för alla kemiska toxiner som ligger och gottar sig i dammet. Damm drar till sig miljöfarliga ämnen från textiler, elektorniprylar, byggmaterial och en massa andra grejor som finns i våra hem och speciellt i barnens rum.

IMG_8303_Snapseed

Kanske det viktigaste du kan göra är att ta en titt i ditt städskåp, läs innehållsförteckningen, inte lika fräsht som det luktar va?? Byt ut alla dina rengörings medel till miljösmarta alternativ. Produkter som är snälla mot den som använder dom och mot miljön. Just nu provar jag Ecovers produkter och jag gillar dom jätte mycket! Ett plus är att deras flaskor är tillverkade av plantplastic, 100% förnybar, återanvändningsbar plast som tillverkats av sockerrör och återvunnen plast.

En viktig sak att tänka på är vid städning är att det är super viktigt att dammsuga innan man våttorkar. Genom att dammsuga först minskar man på ett enkelt sätt mängden farliga ämnen som följer smutsvattnet. Det är bättre att samla dammet i dammsugarpåsen, som sedan slängs i restavfallet, än att det hamnar i avloppet. Fler miljö-vänliga tips hittar du i denna appen!

IMG_8295_Snapseed

IMG_8295_Snapseed

Jag köper ju inte så mycket nytt till mitt hem, det mesta hittar jag på loppisar eller antikmarknader. Barnen däremot köper mycket plast, jag var väldigt duktig med att undvika just plast till barnen och  försökte att köpa secondhand och främst träleksaker. Det värsta är ju just plasten och de hormonstötande ämnena som är skadliga för oss. Men jag märker att det blir svårare och svårare ju äldre dom blir, nu är det plastleksaker som Lego och Skylanders som regerar!  Rensade ut några fina leksaker som hade samlat på sig extra mycket damm då det aldrig är någon som leker med dom.

IMG_8291_Snapseed

IMG_8284_Snapseed

Finfina miljöklappar till någon liten tjej eller kille, maila mig på permalin@gmail.com om ni är intresserade av att köpa något. Städa säkert utan miljöstress och ha en riktigt trevlig Fredag nu!!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *