Krusbärs Clafoutis

Nu dignar min lilla krusbärsbuske, det gäller att plocka så mycket det bara går innan fåglarna tar sig ett skrovmål. I år ska jag verkligen göra mitt yttersta för att ta hand om allt från min lilla trädgård! Jag bestämde mig för att baka mina barns favorit när det kommer till paj, en Krusbärs Clafouts med massa kardemumma. En väldigt enkel fransk efterrätt som enligt det klassiska receptet är bakad på körsbär men jag tycker att den blir minst lika god med krusbär. Det bästa är att man sveper ihop den på ett nafs!

Man snoppar krusbären och lägger dom i en form och häller sen en pankaksliknande smet över, super enkelt och magiskt gott


Det du behöver är ca 400 gr snoppade krusbär, 0,5 dl vetemjöl, 50 gram mandelmjöl, 0,75 dl socker, en liten bit vaniljstång, 1/2 tesked kardemumma, 2,5 dl havremjölk, 3 ägg, smör och florsocker till formen.

Mixa alla torra ingredienser och tillsätt sedan äggen och mjölken för att vispa slätt. Smörj formen och lägg ut krusbären i formen, pudra med florsocker. Häll sedan smeten över bären och skjutsa in formen i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader.

Clafoutis pudras med florsocker och serveras ljummen med en klick vaniljvisp. Himmelskt gott!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *