London snapshots

unnamed_Snapseed

Kom på att jag inte har visat några bilder från vår julvecka i London, som var super härlig!  Blå himmel, trevliga Londonbor och ett späckat spännande schema med bästa sällskapet! Lite suddiga bilder men håll till godo…

IMG_8785_Snapseed

Vi hyrde ett litet hus i Notting Hill, bra läget och det charmigaste kvarteret om du frågar mig i London. Älskar de pastellfärgade husen, dofterna, marknaden och den vänliga atmosfären. Den klassiska marknaden på paradgatan Portobello Road är rolig, och även om mycket är krimskrams går det att göra riktiga fynd. Jag köpte en jätte rolig sak till barnen som jag tänker visa så fort vi fått upp den;) Lördag är den bästa marknadsdagen för fina antikviteter. 

unnamed-4_Snapseed

IMG_8819_Snapseed

 Vi åt ett gånger på Osteria Basilico, med detta härliga lilla gänget, ett riktigt bra Italienskt ställe. Det känndes lite som att bli transporterad tillbaka till Rom när man klev innanför portarna till restarurangen.

IMG_8854_Snapseed

En dag tog vi oss till Brick Lane, en gata och område i Londons East End. De flesta husen på gatan är byggda i tegel och gatan är bitvis stenlagd. Området var tidigare känt för tillverkning av kakel och tegel. Numera är området kring Brick Lane känt som Banglatown och för sina många artister, konstnärer och matställen. Jag och mina legofantaster skulle ta titt på The art of the brick men galleriet hade precis hunnit att stänga när vi kom, typiskt! Jag tror det är en super cool utställning oavsett man gillar Lego eller ej!

IMG_8863_Snapseed

Lyckan är att ha en stark och busig storebror!

unnamed-2_Snapseed

En hel dag gick åt till ett besök på Londons praktfulla Naturhistoriska museum. Det var ett måste för våra små naturälskaren och de som vill veta ALLT om vår jord! Här visas jordens alla fantastiska djur, från både förr och nu upp i en kavalkad som löper genom årmiljonerna. Väderfenomen och klimatförändringar beskrivs och jordens olika ekosystem presenteras på ett pedagogiskt och lekfullt sätt. Klimatförändringarna beskrivs över tid och utställningen visar också hur naturen och livet på jorden kommit att förändras, super spännande med andra ord;) Nu är vi experter på både dinosaurier,småkryp och jordens historia!

 unnamed

Vi gick på Lejonkungen och den kan jag verkligen rekommendera, så välgjord och underbar musik! Sen var vi även och såg Stomp och den var otroligt bra, barnen blev så inspirerade.

VB690634_942long

unnamed-1_Snapseed

Om man frågar mina killar vad det bästa var så var det helt klart leksaksavdelningen på Harrod´s!

unnamed-1

Och att köra sparkcyckel som en galning runt i Notting Hill..

IMG_8780_Snapseed

Om ni frågar mig så var det, hela julstämningen och alla trevliga människor, hur gott det är med en riktigt bra fish and chips, hur många fina butiker det finns, hur lyxigt det är att gå på bio och dricka vin, så smarta blackcabs är då man inte behöver fälla ihop sin barnvagn, jag hade lite glömt hur härliga londonbor är och hur mysigt det är i storstaden under jul!Desktop1

Det det allra, allra bästa var att hänga med min galna familj och fira in det nya året i fint sällskap med våra vänner längs Themsen, tack för en toppen kväll!!!!

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *