Lucka 14


10 dagar tills julafton och det har blivit dags att öppna lucka 14 i hållbarhetskalendern och bak den gömmer sig två fotoprints inramade med en snygg ekram. Jag plåtade ett samarbete för Dear Sam i våras och fick dessa två i dubletter. Dom är för snygga för att bara stå och luta mot min vägg här hemma, dom behöver komma upp på en vägg! Är du sugen så är det bara att lägga ett bud på det hos Tradera, där auktionen finns. Det fina är att vinsten den går oavkortat (tack vare att Tradera slopar auktionsavgifterna för oss) till Naturskyddsföreningens viktiga miljöarbete!

Tänkte det fanns något fint i att donera just dessa printsen då jag älskar havet och den energi vatten ger mig. Våra hav är nu i desperat behov av hjälp, för snart simmar det omkring mer plast än fisk i världens hav!
“Matförpackningar, flaskor, plastpåsar, fiskenät och fibrer från syntetkläder. Varje år skadas mängder av djur av plasten i havet. Valar, sälar, sjöfåglar, sköldpaddor och många andra djur fastnar i skräpet och drunknar, svälter ihjäl eller skadas svårt. De djur som äter plastskräp kvävs eller får inre skador, och plastbitarna kan ge dem en falsk mättnadskänsla som gör att de svälter. 
Många fiskar och andra havsdjur misstar riktigt små plastbitar, mikroplaster, för plankton. Vi människor befinner oss överst i näringskedjan. Hur vi påverkas av att äta djur som i sin tur har ätit plast finns det ännu inga studier på”.
 (Källa: Naturskyddsföreningens hemsida).

Jag är så glad att Husligheter drog i gång denna fantasktiska Julkalender, ni har väl inte missat att kika in hos Tradera, det finns så mycket fint att buda på! Och känner ni att ni inte behöver fler prylar så kan man köpa väldens bästa julklapp här! Missa nu inte att kika in till Emma i morgon för då öppnas lucka 15 !

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *