Lyckan att få vara mamma


I måndags tog jag med mig kidsen till Lund. Jag skulle fixa till mitt trötta hösthår på den ekologiska salongen Pachamamas och passade även på att ta ut barnen på en liten Lunda-utflykt. Solen lyste och gav sitt härligaste höstväder. Vi hade en full späckad dag med bus i parken, ett snabbt besök i Domkyrkan, burgare på Lunds saluhall, Chokladpraliner hos Ahlgrens konfektyr och Halloween pyssel på Kulturen.

Jag älskar att vara mamma till denna lilla tjejen och ibland önskar jag att man kunde stanna klockan. Denna tiden är så dyrbar, det gäller att stanna upp, njuta och vara närvarande så ofta det bara går. Åldern Birdy befinner sig i nu är underbar, hon är stor och självständig på vissa sätt men fortfarande bara en liten plutt på många andra.. Alla funderingar hon har, alla roliga uttryck och de stora svåra frågorna som börjar komma sakta men säkert..

Att vara mamma det är lite som att ha hjärtat utanför kroppen. Kärleken till ens barn är så tålig. den klarar allting, den tror på allting, den hoppas allting och den uthärdar allting. Det bästa jag vet är när det finns tid för att bara vara tillsammans, kravlöst utan en massa tider att passa, det är så befriande. Att kunna lyssna i lugn och ro på alla funderingar hon har, kasta prasslande höstlöv under det magiska trädet, dricka varm choklad istället för att käka lunch och gå hand i hand längst Lunds gator i matchande pälsar. Det är mamma-livet när det är som allra bäst!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *