Middag under 30 minuter


Det där med att laga nyttig och god mat som hela familjen uppskattar är inte så lätt alltid. Jag äter vegansk kost, barnen äter lite av varje men det blir mest vegetariskt här hemma. I går gjorde jag en busenkel thai-inspirerad grönsaksgryta med blomkål och kikärtor som bas. Den blev uppskattad av alla kan jag säga!

Till grytan behöver du en lök, en vitlöksklyfta, en burk kikärtor, ett blomkålshuvud, kokosmjölk, ingefära, gurkmeja, mild currypasta och en tärning grönsaksbuljong.
Jag börjar med att fräsa lök, vitlök och currypastan i lite rapsolja. När löken är genomstekt häller jag på en burk kokosmjölk och river i 2 cm ingefära och 1 cm gurkmeja och låter det puttra. Sen åker blomkålsbuketterna i, behövs det späder jag med lite vatten och lägger i en buljongtärning. Efter cirka 10 min sköljer jag kikärtorna och häller ner dom i grytan. Smakar av med salt och peppar sen toppar jag med basilika och serverar med kokt jasminris.

Et voilá, en god vegansk familjemiddag som lagas på under 30 minuter!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *