Min dag i Malmö

unnamed-3

Jag flyttade till Sverige vintern 2011. Flyttlasset från Italien kom i Januari, det var snorkallt och det snöade. Jag kände varken till Malmö särskilt väl eller någon som bodde där, en vild chansning från Rom till Bellevue. Nu efter 4 och ett halvt år känner jag mig som hemma och jag gillar Malmö mer och mer för varje dag. Häng med mig runt stan på en späckad Malmödag!

 Starta dagen

Mina bästa dagar börjar med en lång löprunda längst havet på Ribbersborgsfälten och ett dopp på Kallismitt absoluta favoritställe i Malmö. Sola naken på trädäcket för att sedan trotsa kroppens mostånd, hoppa i det blå och övergå i en annan existensform. Finns inget bättre än att omslutas av det kalla havet, det är beroende och begär framkallande. Jag har lovat mig själv att bada i havet varje dag HELA sommaren, so far so good!

IMG_0790

Frukost

Käkar frukost på nyöppnade Geijersgatan 53, äntligen finns ett riktigt bra och mysigt fik på gångavstånd från mitt hem! Vägg i vägg med cafeet ligger en fantastisk livsstilsbutik som skapar habegär. Ett perfekt stället när man är ute efter presenter som har det där lilla extra.

Desktop_Snapseed

Shopping

Jag blir alltid lika inspirerad av Malmös snyggaste butik, AbSmåland. Här hittar du nydesignade heminteriör mixat med handplockade, redesignade, unika möbler och inredningsdetaljer som sticker ut. Ekologiskt hållbart mode för stora och små. Snittblommor och växter. Ett mysift café där det serveras fika och lunch. I AbSmålands workshop på ovanvåningen kan man bl.a pimpa begagnade möbler från butiken, splashfärga kläder och trycka sina egna textiler.

IMG_3629_Snapseed

Hos Lina på Miloii vill man nästan flytta in, underbart vacker butik med handplockade kläder och accessoarer. Omöjligt att lämna butiken utan en stor papppåse. Högt på önskelistan star m.i.h-jeans jumpsuiten.

 IMG_3511_Snapseed

Är väldigt svag för anika glas, småprylar och köksgeråd. Hos Rogers Antik på Kärleksgatan hittar jag alltid något udda och kul till mina styling och inredningsuppdrag.

IMG_3653_Snapseed

 Längst ut på den ytterst spetsen av Malmös hamninlopp ligger Saltimporten. I en fantastisk lokal med utsikt över vattnet och Malmö hittar du Organic Makers med alla sina oljor, örter, leror och vaxer. Här kan du köpa allt du behöver för att göra dina egna ekologiska hudvårdsprodukter utan kemikalier och synteser.

IMG_5273-e1416671519293_Snapseed

Lunch

Ett stenkast bort från Organic Makers hittar ni Malmös bästa lunch-restaurang, Saltimporten Canteen. Jag tar det vegetariska alternativet och det är alltid fint tillagat av de bästa råvarorna, färskt och i säsong från den skånska jorden.

IMG_5258_Snapseed

Kaffe/te på maten

Förflyttar mig 20 meter från Saltimporten Canteen och tar jag en kopp Havtorn/Elderberry-te på Nordic Roasters. Passar på och köper med mig mitt favoritte Youth från Teministeriet. Älskar att gå och botanisera bland alla underbara tesorter.
IMG_3432_Snapseed

Återvunnet

Är ständigt på jakt efter återvunnet byggmaterial så jag tar en runda och ser om det kommit in något nytt på Malmö Återbyggdepå.

IMG_3454_Snapseed

 Fika

Lyxen och lyckan av att ha Sveriges bästa rawfood-kock till syster går inte beskriva. På Raw Food House käkar jag både fransk chokladtårta och sommrig jordgubb-rabarb med mandelcrumbletårta. Anvjuter det hela tillsammans med en kopp stark Chagate.

Untitled

Vive la Réboulution

Hämtar upp barnen och åker till det gamla pampiga ridhuset på Drottnigntorget för ett parti Boul på Boule Bar. Jag beställer in en Kir royal och 10 Fine de clair med chalottenlöksvinaigrett, citron och peppar. Kisar man lite så känns det nästan som om man är i södra Frankrike.

Untitled

Blommor

Innan jag åker hem för att byta om till middag svänger jag inom Bara Blommor för att köpa en vacker bukett. Jag köper bara snittblommer som jag vet är ekologiska och närproducerade. Att butiken sen levererar sina blommor med cykel, använder vintagekrukor och miljövänliga emballage är ett plus!

IMG_3264_Snapseed

Middag

Nära St Knut ligger krogen Keiz som på tyska betyder kvarter med levande nöjesliv. Stället är enkelt och har en skön berlinatmosfär med vegetarisk mat, goda ostar, europeiska naturviner och bra musik. Under sommarkvällar tränger man ihop sig på långbänkar under träden på gatan utanför.

IMG_3673_Snapseed

Konsert

Babel, malmös konsert, klubb och dansmecka. Håller alltid utkik på deras hemsida för bra konserter och klubbkvällar. Den 7 oktober blir det hallucinationer, voodoo-magi och psykadelisk afrorock när Goat kommer till stan och spelar.

babel_interior-001_Snapseed

Drinks

City-slick-hipster-feeling och glimten i ögat med allmoge Skansen-romantik, jag känner mig alltid välkommen och som hemma i det lilla huset från 1890 som ligger mitt i Folket Park. Under sommarmånaderna trängs halva malmö på uteserveringen och dricker Tjekisk hantverksöl eller franska naturviner. Är man sugen på lite mer sofistikerade och intressanta drinker gillar jag även baren Belle på Södra Skolgatan och Bastard på Mäster Johansgatan.

IMG_3721_Snapseed

Malmös nationalrätt

Med trötta ben, lite lagom hungrig och efter något glas vin för mycket är ett stop på Malmös bästa falafel joint Jalla Jalla Falafel på Bergsgatan ett måste.

Egentligen är det inte svårt att hitta god falafel i Malmö, det finns små restauranger i nästan varje gatuhörn. För 25kr får du en stor falafel, för 30 får du en X-stor och med med extra halloumi i magen sover man sedan extra gott!

Tack för en lång dag Malmö!

serialsue-trial-1.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *