Mitt lilla drivhus


April månad och det är hög tid att så blomsterfröna. Min lilla vagn som varit så himla praktisk i köket för kryddor och örtor får nu agera plantskola!

Det lilla drivhuset som har stått i trädgården fick sig en storstädning och flytta sen in i stugvärmen för att hjälpa mina små frön på vägen.

Jag har sått Rosenskära Cupcakes, Blå klint, Zinna Double White och Aster- den jätte höga varianten och Luktärtor förstås!

Läste ett så bra inlägg hos Hanna Wendelbo hur man på ett väldigt enkla sätt sår blomsterfrön. Ett tips var att bredså i en vindruvs-ask. Jag hade ett gäng med gamla salladslådor från RawFoodHouse som jag gjorde lite hål i locket på, tänkte det borde funka lika bra?

Och tittar man riktigt noga kan man se att blåklinten är på väg upp, det ser lovande ut efter bara 3 dagar!

Mycket ljus och lite vatten ofta, håller tummar och tår för att dom små fröna ska ta sig! Nu är det dags att tänka ut lite nya rabatter här hemma… Ett betydligt tyngre jobb än att peta ner de små fröna i såjord, to be continued!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *