New in

IMG_3119_Snapseed

Måndagen börjar långsamt med chiapudding och makrillmacka sen tillbaka till sängen med nya Elle och en kopp te. Önskar alla morgnar hade detta tempot… Tänkte visa ett litet fynd jag gjorde i början av sommaren, denna gungande skönheten hittade jag på en loppis här i Malmö. Den är lite framtung så jag tror jag behöver fixa en fotpall till den för att få till det ultimata avslappnande gunget.

IMG_3137_Snapseed

  Ny in i mitt vardagsrum är även fjädersparrisen som verkar trivas men den absolut finaste och för mig ny är Tillandsian.

IMG_3140_Snapseed Tillandsian är en luftväxt, behöver alltså ingen jord, rötterna använder den bara till att fästa sig vid någon yta tex sten, gren eller annan växt. Den klarar sig länge utan vatten, några veckor utan problem (men rekommendationen är en timmes dopp en gång i veckan).
I sommar har jag varit snäll och låtit min Tillandsia få bada i regnvattentunnan en gång i veckan och det verkar den gilla!

IMG_3107_Snapseed

Tror vi kommer att få se mycket luftväxter framöver och perfekt för den som har lite plats och som brukar glömma att vattna.

I dag ska jag ge mig ut med min kamera i Malmö, guide coming up.

Ha det fint så länge.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *