Nimb

IMG_0595_Snapseed

Är det något jag älskar med att bo i Malmö så är det att det att vi har så nära till Köpenhamn;) Åkte över i Fredags för att få min lilla storstadsdos som jag känner att jag behöver då och då. Checkade in på Hotel Nimb som praktiskt taget har tivoli som sin bakgård.

IMG_0589_Snapseed_Snapseed

Bakom den vita färglösa fasaden snett över Centralstationen finner man en liten pärla som ligger inbäddad i mjukt bomull. Nimb, ett litet och personligt hotell, endast 17 rum och sviter, med den bästa servicen jag upplevt på länge.

Desktop_Snapseed

Mysiga rum med fantastisk atmosfär, chick inredning med lite franska vibbar. Svart, vitt, grått, krom, glas, målad boiserie och en massa färska blommor överallt. Gillar hur dom mixat den ganska strikta stilen med antikviteter och danska designklassiker.

IMG_0573_Snapseed

Alla rum har lyxiga stora badkar med mina favorit produkter från Aesop, finns inget skönare än att starta en hotellmorgon med ett långt bad! Men det som toppar rummen är att dom har en öppen brasa att elda i, snacka om mysfaktor!

IMG_0578_Snapseed

Fantastiska fönster och ett par av rummen har en stor terrass som vetter ut mot Tivoligarden. Gratis inträde till Tivoli, perfekt att komma ett par nätter med sina barn (om man har väluppfostrade kids förstås;)

IMG_0561_Snapseed

Fina konst och fotoböcker överallt. Längtar efter en semester där det finns tid till att förlora sig i en bok, sträckläsa, och sitta med en kopp te i knäet en helt dag.

Abl_Snapseed

Visst är rummen fina men det är ingenting emot det gamla balrummet. Där serveras det perfekt balanserade cocktails, bubblor och brunch under de fantastiska kristall-takkronorna.

IMG_0479_SnapseedIMG_0627_Snapseed IMG_0640_Snapseed

Bara att luta sig tillbaka i de mjuka fåtöljerna, njuta av den öppna brasan och önska att hotellvistelsen inte ska ta slut…

IMG_0524_Snapseed IMG_0526_Snapseed

Efter en godnatts sömn i de sköna sängarna väntade frukosten som förstås var precis lika bra som resten av vistelsen.

IMG_0533_Snapseed

Gillar hur buffén var presenterad, väldigt vackert och så fanns det även mat som jag gillar äta till frukost. Bircher müsli, chia pudding och färska grönsaksdrinkar.

unnamed-4_Snapseed

MMMMMM… Wish every morning was a “nimb morning”.

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *