Pionkärlek

Finns det något ljuvligare än nyutslagna doftande Pioner, kanske är det min favorit blomma! Normalt står dom i ungefär 7 dagar men om du tar hand om dom på bästa sätt så kan du lyckas att hålla dem vid liv i ytterligare några dagar. Tänk på det här!

-Snitta dom rätt med en vass och ren kniv. Skär dirgonalt och snitta dom varannan dag.

-Eftersom Pioner är en örtväxt vill dom gärna ha ljummet vatten. Byt vattnet varje dag för att undvika att det bildas alger i vasen.

– Ta bort alla blad som är under vattenytan, på så sätt håller sig vattnet fräscht längre.

-För att få buketten att hålla längre så kan du försöka skjuta upp blomningen så länge som möjligt. Placera därför inte dina pioner i direkt solljus eller under en lampa.

-Etylengas är många växters största fiende i hemmet och avges från frukt, grönsaker och barrväxter. Gasen gör att dina blommor  mognar för tidigt eller vissnar och missformas.

– Har dina pioner knoppar som inte vill slå ut kan du försiktigt badda dom med ljummet vatten för att ta bort den klibbiga ytan som ibland förhindrar pionerna att slå ut!

-Börjar dom slokna, svep in dom i tidningspapper så får dom lite extra stöd och hjälp att återfå formen.

Den fina somriga buketten fick jag i Onsdags efter min föreläsning på Qvesarum och den är precis som jag gillar, lagom rufsig och ljuvligt doftande!

Önskar alla ni som kikar in här på bloggen en trevlig helg.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *