Rabarber och fikon


Skördade årets första rabarber från trädgården idag. Det finns ju inget bättre än att gå ut och plocka in frukt och grönt som växer i ens egen täppa! Jag hade stora planer i våras och drev upp en massa frön inne i fönsterkarmen och hade tänkt mig att fylla mina odlingslådor med kål, spenat och pakchoi i år. Sen kom värmen och en massa jobbuppdrag på olika håll, det fanns minimal tid att spendera i trädgården och det var såklart ingen som tänkte på att mina små plantor behövde vatten varje kväll i det varma sommar vädret som kom så plötsligt…. Jag kan berätta att de flesta lådor är ganska tomma vid det här laget.

Men rabarbern, den kan man lita på att den kommer varje år utan att behöva göra någonting alls.

Jag slängde ihop en smulpaj med rabarber och fikon. Jag körde det klassiska receptet 1 dl kokosolja, 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker. Innan jag skjutsade in den i ugnen på 175 grader pudrade jag lite kardemumma över pajen och ringlade lite sirap så att pajen skulle blir knäckig och god på ytan.

Serverade med lite vispad sojagrädde som jag för övrigt har blivit smått beroende av! Mums;)

En kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *