Salted Caramel latte

Förra veckan hade jag syrran här, vi picklade, torkade och la in en massa gott inför vintern. Älskar dessa dagar, att laga mat, prata om allt mellan himmel och jord och bara ha kul tillsammans i köket!

Jag är ingen kaffedrickare, de gånger jag provat får jag hjärtklappning och efter ett tag känner jag hur illamåendet kommer krypande. Kan vara att jag inte är van vid koffeinet kanske? Men syrran svepte i vilket fall ihop en salted caramel latte som jag bara var tvungen att prova!

Den blev så otroligt god! Mamma kom förbi och det blev en väldigt härlig stämning kan jag lova efter denna smarriga drink, här kommer receptet.

2 msk hasselnötssmör eller mandelsmör – 2 msk lönnsirap – 1 tsk vaniljpulver – ½ tsk havssalt – 4 dl havremjölk – 2 shots espresso kaffe (vill man undvika kaffe provade jag att göra den på stark chaite och det blev gott det med)

Blanda nötsmöret med lönnsirap, vanilj och salt i en liten skål, blanda runt för hand. Värm havremjölken på spisen, vispa för att få ett fint skum. Häll skummet åt sidan i en liten skål. Lägg i nötsmör blandningen i en blender tillsammans med mjölken, mixa slätt och tillsätt kaffet. Häll upp i fina glas, toppa med ditt skum, pudra kanel och kardemumma på toppen och njut av din Salted Caramel Latte! 

Makalöst god och visst var drinken värd lite hjärtklappning…


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *