Surfa i Norge


Ni som följer mig på Instagram har väl knappast kunnat missa att jag varit på resande fot i Norge? Är nu hemkommen och jag har landat i vardagen med jobb och snuviga barn men jag känner mig förvånadsvärt stark och påfylld. Jag vet vad det beror på… SURFEN!

Jag har varit på ett par dagars pressresa med Visit Norway i fantastiska Stavanger regionen. Vårt granland tog mig även denna gång med storm och bjöd på fantastiska naturupplevelser! Vem visste att man kan surfa nästan året om i Norge, inte jag iallafall? Jag gillar iden om ett lite mer klimatsmart sätt att utöva våg surfning på, att man faktiskt inte behöver åka till tropiska platser på andra sidan jordklotet för att fånga lite vågor. Efter en stadig frukost på Clarion Hotel i Stavanger så körde vi söder över längst den vackra turistvägen Jaeren mot Borestranden. Där väntade Gabriel, vår surf-instruktör från Foamtravel med brädor och rejäla våtdräkter.

Jag hade turen att få hänga på coola Kajsa ut till lineup-en som inte bara är grym på att åka skidor utan även på att surfa!


Det var första gången jag surfade i kallt vatten med våtdräkt, jag har aldrig riktigt varit sugen på att ge mig ut och surfa i det kalla men jag måste säga att det var en underbar känsla. Att kunna ligga där utanför Norges västkust i slutet av September och guppa mellan vågorna och bara chilla utan att känna sig det mista kall var verkligen en häftig känsla. Kajsa hade med sig sin go-pro ut och knäppte av lite fina bilder på oss där ute i lineup-en.

Vi var en mixad trupp, vissa erfarna surfare och vissa av oss hade aldrig provat på att surfa innan men efter passet var vi alla rörande eniga: Känslan av att bemästra en våg är magisk!
Avocadosalladen som vi käkade på Bryne Kro smakade fantastiskt och efter ett par koppar varmt te senare var vi alla laddade för att få se den berömda Trollpikken i Magma UNESCO Global Geopark men mer om det i ett annat inlägg.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *