Uggla kaffebar

IMG_1676_Snapseed

På Fredagar hämtar jag kidsen tidigt från skolan och vi brukar gå och ta en fika någonstans. Nu har vi bestämt oss för att prova på olika ställen varje gång och på så vis komma fram till vilket är det bästa kaféet i Malmö. Från mammas och barnens perspektiv då..

IMG_1663_Snapseed

Uggla Kaffebar ligger i hörnlokalen på S:t Knuts torg. Innanför dörren finns ungefär tio barplatser och en liten soffa. Utanför finns två träbänkar samt på S:t Knuts torg ett antal mindre kafébord där man längtar att kunna njuta i solen om bara några veckor till.
Utbudet på Uggla Kaffebar är enkelt. Kaffet är i fokus, några bakverk, mackor och danska ekologiska fruktdrycker.

IMG_1670_Snapseed IMG_1644_Snapseed_Snapseed

Kidsen drack saft ur stora glas med färglada sugrör och provade kakor tills dom alla blev proppmätta. Den ena kakan var bättre än den andra..

IMG_1647_Snapseed

Gillar verkligen kvarteren runt S:t Knuts torg, det har ploppat upp nya ställen likt svampar ur jorden. Vinbaren Kiez, Spoonery och Uggla Kaffebar, Café Number 6, Fyn och EKOorient. Jag tror att det finns en positiv konkurrens i kvarteret.

IMG_1648_Snapseed_Snapseed

Jag tycker att dom har lyckats skapat en unik stämningsfull mötesplats där gäster i alla åldrar är i fokus likaväl som kaffet, dem har goda smörgåsarna och kakorna är hembakade. Precis som man vill ha det.

Enligt Cleo var det bästa med Uggla Kafébar:

Fina små pallar

Lagom starksaft

Vackra färgglada sugrör

Goda, fluffiga, gräddbullar

Kul torg mitt emot där man kan springa (behövdes efter allt socker)

Sen undrade hon varför alla män som fikade där hade långt skägg och klädde sig svart?  Och det kan man ju undra!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *