väcker liv i vintertrötta krukväxter

Visst är många av krukväxterna lite trötta och hängiga nu efter en lång och mörk vinter. Vissa har lite vissna blad och gemensamt för dom alla är att dom nu längtar efter mer ljus och mer vatten. Nu i mitten av april är det perfekt att ge alla inomhusväxter lite extra kärlek och omtanke, för att få dom att trivas och frodas under resten av året.

Nu på vårkanten försöker jag byta platser på vissa krukor som kanske inte fått fullt så mycket ljus under vintern. Jag tar in dom i duschen och sköljer av allt dam som dom samlat på sig och nu börjar jag att vattna dom lite oftare och ger även gödning varannan vecka. Under vintern ger jag dom gödning bara en gång i månaden. Jag passar också på att plantera om växterna. Vissa har visst fått det lite väl trångt om fötterna.

Kolla in detta praktexemplar av Svärmorstunga. Denna växt sägs vara praktiskt taget omöjligt att ta död på (förutom om du dränker den i allt för mycket vatten). Den ska i eftermiddag få en ny större kruka med ny jord, det kommer att göra susen!

Tänker också klippa ner vissa av mina plantor som blivit lite väl långa och rangliga på så sätt får man en tätare och snyggare växt. När man klipper den så sätter den även igång med att utveckla nya skott och då passar jag på att ta sticklingar, perfekt sätt att föröka sina växter på och ett billigt sätt att göra alla rum grönare och skönare!

7 kommentarer

 1. Alexandra reply

  Hej Malin!! Älskar ditt hus och allt du gör.
  När du får tid så skulle jag behöva ett litet tips.
  Våra palmer här hemma är sååå trötta…uttorkade blad och har tappat lite styrka.
  Vi har dom i vårt sovrum som har söderläge, därmed varmt och ljust. Tänkte att dom skulle trivas där, stämmer det?

  Tack på förhand!

  Mvh Alex

 2. Lasse Lindell reply

  Hej!
  Snygg blogg men jag vill skriva till Dig om Trädgårdstider. Jag vill ge Dig stort beröm för Din insats.
  Din stora kreativa förmåga är imponerande. Ingen uppgift är för svår för Dig att utföra och Du hittar eleganta lösningar och gör alla typer av jobb som Du inte gjort annat än jobbat med dem. Beundransvärt.
  Hoppas att Din hälsa är god. Du är lite väl blek i ansiktet även om det strålar om Dig.

  • info@themalinpersson.com reply

   Hej Lasse!

   Tack för din kommentar, den värmer.
   Ska se till att få lite mer sol om nosen;)

   Kram Malin

 3. Eva reply

  Tack för din mysiga blogg och din medverkan i Trädgårdsdrömmar! Du är alltid så fint klädd och ser så fräsch ut. Undrar om dina boots, de med halvhöga skaft du hade för några avsnitt sedan, ser ut som Frey boots, var har du köpt dom? Även de du hade i sista avsnittet, var hittar jag?
  Tack för att du tar dig tid att svara! Önskar dig en trevlig helg!

  • info@themalinpersson.com reply

   Hej Eva!

   Så kul att du gillar programmet;)
   Stövlarna som är lite åt cowboy hållet har jag köp hos Redwing och de mörka kängorna kommer från DrMartens.

   Kram Malin

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *