10 nya plantor

Här om dagen när jag hade Family Living här och plåtade, passade jag och Cleo på att ta lite sticklingar från min stora Elefantöra.

 Elefantörat är kanske den planta som är enklast att ta sticklingar av. Det räcker att man kikar lite närmare på plantan så kan man se små sidoskott nära modersplantan. Då är det bara att gräva upp den lilla mini plantan och sticka ner den i en egen kruka. Klart! Jag och Cleo hittade 10 stycken i en och samma kruka!!

De små krukorna står bra i mitt norrliggande fönster. Plantorna vill ha lagom mycket ljus men de gillar inte stå i starkt solsken. Innan sticklingarna har rotat sig är det viktigt att ge dom lite vatten men ofta. Så himla bra det där att man kan föröka sina favorit plantor och få en liten klonad version. Nu har jag inte mindre än 10 stycken små elefantöron som står på tillväxt, hurra!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *