24 timmar Köpenhamn

Jag säger det igen, det är underbart att bo i Malmö som faktiskt känns som en förort till Köpenhamn. Vi drog över för 24 timmars njutning av storstaden.

Vi checkade in på mitt favorit hotell SP 34. Skön skandinavisk design, fina rum med utsikt över det bohemiska kvarteret som är fullt av små mysiga butiker, caféer och gallerier.

Rummen är inredda i en enkel och snygg nordisk färgskala sen är sängarna galet bekväma! Hade gärna spenderat mer tid på rummet men solen sken och staden kallade…

Vi tog oss över till Torvehallarna för lite ostron, seafood och ett glas vin i solen. Nørreports mattempel som förflyttar alla oss matälskare till himmelriket. Jag skulle kunna ägna en hel dag åt Torvehallarna, insupa atmosfären, äta smörrebröd, smaka ekologiska viner, bröd, läckra bakverk, äta mer skaldjur, köpa med mig ostar och kryddor hem….


Lunchen avslutades på The Coffee Collective med en kopp klassikt bryggkaffe.

Ett stenkast från Nørreport station och hallarna ligger nyöppnade Stilleben. 300 m2 himmelrike för en inredings-intresserad som jag!

Näst intill omöjligt att lämna denna butiken utan en påse!

 

Vad jag älskar med Köpenhamn på helgerna är alla loppisar och antikmarknader som dyker upp när man är ute och promenerar. Kika in här om du vill veta mer om Köpenhamns loppisar.

Efter en fördrink vid kajen i Nyhamn flyttade vi över till ett bord i solen på Geist. Jag beställde in ett fågelbo av svartkål med ägg och två grillade avokados med blomsterkrasse, underbart gott!

Efter den goda middagen tog vi en osttallrik och beställde in mer vin på Ved Stranden. Mysig liten vinbar med skön atmosfär och många goda naturviner. Desserten intogs på Restaurang Bror och jag blev erbjuden en crèmebryle med benmärg, bakad i en benknota. Det blev lite för mycket även för en gormande som mig själv, tur att det även fanns en vegetarisk variation!

Det bästa med att bo på SP34 är deras ekologiska frukost. Känslan av att sitta omringad av gröna plantor bredvid ett växthus och njuta av en lång frukost är svår att slå!

Efter en väldigt lång frukost tog vi bilen och körde upp norr om Köpenhamn längst Strandvejen, mot Klampenborg för att kasta macka och njuta av havet och vårsolen. Älskar denna platsen, en dag skulle jag vilja bo här.

Tackar Köpenhamn för 24 härliga timmar.

Foto cred: 1-6 och 16 Sp34

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *