Älska Orchidéer

I samarbete med Blomsterlandet

I väldigt många år har jag rynkat lite på näsan när det kommer till Orchidéer. Jag tror att det har haft lite att göra med att jag sett för många stela, halvdöda arrangemang med blomsterpinnar i taskiga krukor på restauranger och i offentliga miljöer.

Men jag har verkligen ändrat mig. Hur kan man inte förälska sig i dessa mästerverk till blommor? Kolla in denna Paphiopendilum, en ensam randig blomma knuten som en rosett på upprest stjälk med en förförisk upplåst läpp undertill. Denna kommer att få hedersplatsen i mitt minifönster i sovrummet.

I mitt mörkgråa damrum har de allra vackraste och de mest blomstervilliga exemplaren av orkidéer fått flytta in. Jag älskar att det finns så många spännande arter att välja mellan. Familjen orkidé är en av jordens artrikaste med nästan 800 släkten och omkring 30 000 arter, alla i olika färger och utseende, vissa lättskötta och andra lite mer utmanade. Mellan den 26/9-11/10 har Blomsterlandet ett extra brett sortiment av dessa eleganta växter. Kolla in denna roströda skönheten Cambria Catatante.

Vi är inne i Oktober månad och snart börjar det sina med blommor i trädgården då känns det fint att fylla på med lite exotiska mästerverk inomhus. Vissa orkidéer blommar om i månader så dom är väldigt tacksamma!

Att ta hand om Orkidéer är ganska enkelt. Det vanligaste felet man gör är att man vattnar för mycket. Orkedeer gillar att bli lite bortglömda. Hellre att man vattnar lite för sällan än för ofta. Placera din orkidé ljust, men undvik direkt och stark sol sommartid. Dom trivs bäst i temperatur mellan 15 till 25 grader. Under sommaren vattnas orkidéerna en gång per vecka, vintertid räcker det att vattna varannan vecka. Dom gillar att stå kvar i sin lilla plastkruka och när man vattnar dom doppar man bara den lilla krukan i vatten och sen låter man Orchidéen rinna av innan man sätter ner den i sin ytterkruka igen. Vid köpet av en Orkidé få du den fina krukan Majken på köpet. Jag ger lite extra näring en gång i månaden. Kika in här där du kan får de bästa tipsen på hur du tar hand om din orkidé.

Det första jag gör när jag får hem en orkidé är att ta bort alla fula blompinnar som tvingar orkidén att stå stelt upprätt. Jag älskar när den får hänga och leva sitt eget liv. Den blir genast charmigare och får ett yvigt, lite busigt utseende.

Varför inte klippa av ett par stänger?

Vipps har du den vackraste snittblomman som står fin i vas länge.

Låt Orchideerna ta plats i vackra urnor och krukor. Låt dom få breda ut sig. Jag tycker att de är som allra vackrast när dom står mot en mörk enfärgad vägg för då syns de bäst och deras små juverler till blommor kan ta för sig! Har du som jag fått nytändning på Orkidéer? Besök då Blomsterlandet under deras Orchidéveckor eller klicka hem någon exotisk sort på nätet.

En kommentar

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *