Apelsinscones med palsternacka


Jag älskar lugna söndagsmorgnar när det finns tid för att baka gott bröd, äta långa frukostar tillsammans och lyssna på musik. Barnen fick välja låter och jag bakade. Mycket Drake just nu här hemma…

Idag blev det apelsin och palsternacksscones till frukost. Mellan rapp och livliga diskussioner han jag även med att bläddra lite i Italienska Vogue som jag köpte med mig hem från Milano i Fredags. Jag var nere över dagen och gjorde ett modelljobb. Det är alltid med dubbla känslor som jag åker iväg och gör den typen av jobb men det var faktiskt riktigt kul denna gången även om jag kände mig lite ringrostig!

Scones blir alltid uppskattat hemma hos oss!

Apelsinsconesen gör du enkelt. Det är faktiska ganska enkelt att baka lite nyttigare scones. Idag slängde jag ner både riven palsternacka och rågsikt. Blanda 2 dl vetemjöl, 2 dl rågsikt, 2 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt i en bunke. Tillsätt 50 g rumsvarmt smör och nyp ihop. Tillsätt 2 dl havremjölk, 4 dl finriven palsternacka och 1/2 msk finrivet apelsinskal och rör ihop till en kladdig deg. Forma två runda bröd med mjölade händer på en bakpappersklädd plåt och platta till dom lite lätt. Skär ett kryss över varje bröd och strö över lite chia frön. Grädda på 225 grader i 12-15 minuter. Receptet hittade jag här.

Happy Sunday folks!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *