Äppelmani


Augusti månad är alltid lika fantastisk. Äppleträden är tunga med frukt, jag har plockat fram gummistövlar och tjocka tröjor. Till frukost blir det varm gröt och golden milk.  Jag hurrar varje gång jag hör smattret från regnet mot fönstren, jag tror jag är redo för hösten helt enkelt. Plus att det är skördetid, allt jobb man lagt ner i trädgården betalar nu för sig och vad är väl mysigare än att safta och baka för att ladda frysen full inför vintern?

Helgen bjöd på trädgårdsfix och en hel del äpple att ta hand om, det verkar vara ett väldigt bra år!

Det är alltid samma varje år. Det spelar ingen roll hur mycket jag juicar, syltar, kokar och bakar, det blir alltid en massa äpple över och inspirationen tryter. Så jag tänkte länka och dela med mig av lite “äpple inspiration” till alla er som är i samma sits.
Anna bakade här om dagen den snyggaste pajen jag någonsin sett.  Denna drycken från Green Kitchen stories måste ni prova, en favorit ruggiga eftermiddagar! Äpplefocaccia med ett glas rödvin är nog den bästa aperitivon som finns om ni frågar mig. Dessa äppelknyten ska jag prova att baka till helgen. Diadonna visar hur man enkelt gör äpplechips och dessa kanderade äpplena kommer få barnen att jubla!

Här satt jag och skalade för att sen går in och slänga ihop den enklaste och godaste pajen jag vet, basreceptet hittar du här!

När frysen sen är full och om jag fortfarande har äpple kvar så åker jag till Sövde Musteri för att byta till mig lite must mot de sista äpplena, inga ska går till spillo i år!

 
 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *