Att börja plastbanta


Jag försöker att undvika så mycket plast i mitt hem som det bara går. Det var flera år sedan som jag bytte ut plastslevar, vattenkokare och skärbrädor. Plastsugrör köper jag inte längre utan till fest använder vi bambusugrör som man kan återanvända. För att inte prata om alla plast-matboxar som man samlat på sig under årens lopp. Även dom är ersatta med snygga och funktionella glasbehållare som är bättre för hälsan och för vår miljö.

Men jag tycker fortfarande att det är svårt med all plast man kommer hem med när man handlar mat. Att ta med tygpåsar till affären hjälper ju till en viss del men jag som handlar mest frukt och grönt kommer allt som oftast hem med förskräckligt massa småplastpåsar. Därför blev jag så glad när jag hittade Veggio! Super smarta nätpåsar som man lätt tar med sig till butiken i jackfickan. Väl hemma sköljer jag frukten igenom påsen och sen rakt in i kylen. Så bra!

Läste kapitlet om köket och just platsbantning i Ida Magtorns vackra bok “Ett hem med omtanke” detta är verkligen en bok jag kan rekommendera om du vill ha enkla och bra tips om hur du kan inreda ditt hem mer hållbart och klimatsmart. Att sen bilderna i boken är så otroligt vackra gör läsningen till en ren fröjd!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *