Att förnya med färg


Jag byter sällan ut möbler i mitt hem, när jag väl hittat en möbel så är det allt som oftast en livslång kärlek, det är det enda rätta för mig. Jag försöker köpa färre saker men när jag väl köper väljer jag med hjärtat och satsar på något som kan vara livet ut. Jag måste verkligen bli tok förälskad i en möbel och innan jag köper den fundera jag alltid över hur lång livslängd kan möbeln tänkas ha? Har soffan avtagbar och tvättbar klädsel?  Kan bordet slipas om? Ju enklare en möbel är att ändra på som att rengöra och styla om, desto större är chansen att det är ett långsiktigt köp istället för ett slit-och-släng. Kolla in mitt gamla matbord till exempel, det är nerslipat ett antal gånger och nu har det massiva träbordet fått en ny makeover i grönt! Jag har slipat om bordet många gånger, det har höjts och sänkt för att funka till olika bänkar och stolar. Bord, stolar, bokhyllor och byråer, de flesta möbler kan förnyas enkelt med färg. För bäst resultat krävs noggrant underarbete, bra snickerifärg och rätt pensel det är nyckeln till ett lyckat resultat!


Det är inte vilken grön som helst, det är min egen färg “Back to the roots by Malin” som jag tagit fram i samarbete med Nordsjöfärg som fick pryda bordet denna omgången. Jag älskar att måla möbler och snickerier, en ny färg kan verkligen ändra utryck radikalt.  Min färg är en del av paletten Nordic Colours 2108 och är framtagen av ett gäng inspirerande nordiska bloggare.


Inte bara har jag fått en fantastisk snyggt matbord att käka runt jag har även fått till en perfekt backdropp för bloggbilder, alla färger gifter sig så otroligt fint med den gröna färgen, eller hur?

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *