Babyboom

_MG_9983_Snapseed

Min Elefantöra har gått och blivit mamma, inte till en bebis utan till 6 stycken!!

_MG_9965_Snapseed

Pilea Peperomioides som är plantans vetenskapliga namn har blivit omåttligt populär och den är slutsåld hos många leverantörer. Men är du sugen kan du alltid buda hem en på Tradera, där finns det en uppsjö av sticklingar och plantor.

_MG_9963_Snapseed

Varför har denna lilla krukväxt blivit så populär, visst är den snygg men jag tror framför allt att det är för att den är så otroligt enkel att ta hand om! Den får dig att känna dig som värsta trädgårdsmästaren när den växer så det knakar och skjuter sina små sidoskott. Skotten plockas enkelt av och kan planteras direkt i en egen liten kruka. För att få denna lilla rackaren att föröka sig krävs det inga gröna fingrar.

_MG_9976_Snapseed

Vattna:
Jorden bör inte torka upp helt. Vattna 2-3 ggr per vecka sommartid.
1 gång per vecka vintertid. Vattna i kanten av krukan, inte i växten, med ljummet vatten. Låt det inte stå kvar vatten i ytterkrukan. Vattna gärna med kalkfattigt vatten.

Näring:
Svag dos växtnäring i vattnet 2 gånger/månad under växtperioden vår-höst.
1 gång/månad under vintern.

Toppning/Förökning:
Växer upprätt och kan toppas vid behov. Förökas med rotskott. Skär av den med en vass kniv eller klipp av den med en sax beroende på hur tjock den är. Låt sticklingen stå i vatten någon vecka för att få rötter innan du planterar den i vanlig blomjord i en kruka med hål i botten.

_MG_9997_Snapseed

Här står dom och trängs mina små bebisar. Det börjar bli fullt på mina fönsterbrädor, tänker de blir perfekta att ge bort som små gröna jul-gåver!

serialsue-trial-1-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *