Back in business

Skolan har börjat och det är inte lätt att ställa om från långa lata sommarlovs sovmornar till att vara effektiv och snabb redan klockan 7 på morgonen. Jag är denna veckan i Bergen och spelar in ett norskt trädgårdsprogram och visst är det kul men jag hade mer än gärna haft ännu ett par veckors semester för att kunna suga ut det sista av sommaren.

Men en sak som är säker är att det är lättare att komma i gång på morgonen med en rejäl frukost, även när det är skola. Vem kan liksom motstå ett lass med pannkakor och bär från trädgården? Pannkakor är så himla bra, funkar både som frukost, mellis och middag. Jag brukar variera mina och stoppa i både grönsaker som broccoli och morötter. Försöker också få i barnen mer fiber så dessa pannkakor gjorde jag med havregryn istället för vetemjöl och passade även på att riva i äpple då mitt träd levererar rekord många äpple i år.

Får man sen bre på hemgjord Raw Nutella så är dagen räddad, det tycker både morgontrötta stora som små…

2 dl växt baserad mjölk, 1 ägg, 1 dl havregryn, 1 krm salt, 1 dl rivet äpple, 3 msk kokosolja, 1 krm malen kardemumma. Mixa alla ingredienser förutom de rivna äpplena med en stavmixer eller i en blender, vänd sen i det rivna äpplet och stek sen pannkakorna som vanligt på stekjärnet. Jag steker gärna i kokosolja, blir en exotisk och god smak tillsammans med det friska äpplet och kardemumman.

Med en stadig frukost i magen blir det lättare att hoppa i kläderna och cykla till skolan!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *