Back to the roots

Tankarna snurrar runt i huvudet dag och natt, jag pendlar mellan att känna mig hjälplös, rädd och hoppfull. Tänker på alla mina kämpande vänner i Italien som kommer få en striktare och förlängd karantän. På all sjukhuspersonal som jobbar dag och natt. På alla som mist nära och kära. På alla barn som far illa av att sitta inlåsta i dysfunktionella familjer. På den ekonomiska situationen som detta kommer att leda till. Håller mina barn hemma med minsta tecken på förkylning och tänker att vi ändå har det väldigt bra under omständigheterna. Sätter värde på tiden som plötsligt finns, alla vårtecken och att vi har varandra. Hur viktigt det än är för oss att alla hålla oss informerade om den utvecklande pandemin, att slå uppdateringar på telefonen hundra gånger om dagen gör att jag bara mår sämre och att rädslan växer. Vi måste fortsätta skratta, lära oss något nytt, röra oss i naturen, skapa, äta god mat och ta hand om dem vi lever tillsammans med.

För att skingra tankarna och ladda med lite positiv energi packade syrran och jag bilen och åkte ut till bokskogen tillsammans med Cleo.

Lyxen att få vara lillasyster till denna matdrottning. En smaskig grönsakspaj bjöds det minsann på där i en solig glänta full av nyutslagna vitsippor. Hade inte kunnat tänka mig någon annan plats jag hellre skulle vilja vara på just då. Fåglarna kvittrade och allt kändes plötsligt som vanligt igen, skogen har en så healande effekt på mig.

Även Cleo som varit väldigt orolig de senaste dagarna fick en paus från alla tankar och funderingar och gick loss med min kamera. Om ni undrar vem som tar alla fina bilder så ser ni henne här!

Denna lilla fotografen beslagtager alltid kameran när vi är ute och hon har en riktig talang. Här kommer några goldies från dagen..

Det var inte bara en underbar paus från nyhetssändningar och oron, vi kom även hem med en stor korg Ramslök! Så idag till lunch blir det pasta med Ramslöks pesto på terassen i solen. Sen tänker jag ta tag i vårstädningen av trädgården, har även en massa dahlior som ska ner i jorden. Trädgårdsfix är den bästa terapin för att skingra tankarna. Hoppas ni mår bra och att att ni tar hand om varandra under helgen.

4 kommentarer

 1. Anonymous reply

  Du har fått ner tankar och funderingar som vi alla bär med oss oss idag. Vi har barn, barnbarn, nära vänner vi inte kan se på kanske månader. Vi packar oxå picknickkorg och ger oss ut till de små fiskelägen, som ligger runt om på ön. Skingrar tankarna och oron för stunden och får oss att tro på framtiden Ha det gott alla där ut

  • info@themalinpersson.com reply

   Visst hjälper naturen att dämpa oron. Hoppas ni riktigt snart får krama om era barn och barnbarn igen!
   Kram Malin

 2. Kari reply

  Artig å se deg på Norsk TV i går kveld.
  Er et program jeg følger hver sesong.
  Det ble veldig fint. Takk for en inspirerende blogg som jeg følger hver dag.
  Du må gjerne komme med innlegg hver dag!!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *