Bara det bästa

IMG_5369_SnapseedSnart är December här och då ska det börjas ätas, konstigt det där att när vi har våra högtider så ska det ätas i offentliga mängder. Julbord fullspäckade med mat som allt som oftast får en att bli saltförgiftad och ibland till och med sjuk och uppblåst. Julen är en härlig tid som för mig handlar om att umgås med familjen, traditioner, värme mat och dofter. Denna julen vill jag inte stressa jag vill lägga extra tid på att göra mat med omsorg som även får oss att må bra och jag tänker bara använda de bästa råvarorna. Jag hoppar över det traditionella julgodiset och kör helt på raw julgodis!

IMG_5328_Snapseed

Igår var jag på en kurs hos min syster på Rawfood House där hon visade många goda och nyttiga julrecept! Kika in här om du är sugen på att anmäla dig till vårens kurser. Ris alla malta, pepparkakor, grånkålsallad, saffrans-chiagröt och mycket annat gott! Passade på att köpa hem lite ingredienser som kommer att gå åt nu till allt julgodis som ska tillredas!

Köpt också med mig denna fina boken, Rawfood, hälsosam julmat till hela familjen. Boken kunde ju inte komma ut lägligare;)

IMG_5303_Snapseed

Ett recept som min syster bjöd på igår som jag bara var tvungen att testa var choklad doppade fikon, galet gott!

IMG_5348_Snapseed

Här kommer receptet..

Dadel med valnöt doppade i choklad och kokos.

10 st medjol dadlar

1 dl kakao smör

1/2 dl kakao

4 msk agave

1/2 dl kokosflingor

10 st valnötter

en gnutta salt

Ta försikigt ut kärnan ur dadlen, det är lättare att göra när den är kylskås kall.

Gör sedan chokladen i ett vattenbad. Stoppa in en valnöt i dadeln och doppa den sedan i chokladen rulla sist i kokosen. Låt dom stelna på bakplåtspapper. Redo att ätas.

Jag rullade några i hackade gojjibär och några blev fyllda med nötcreme, mmmmmm

IMG_5345_Snapseed

Kika även in hos Anja på Elle hon bjuder också på goda råa jul recept!

 

serialsue-trial.regular

serialsue-trial-2.regular

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *