Cape Weligama

De första dagarna i Sri Lanka spenderade vi på Cape Weligama. Resorten ligger på en dramatisk klippa längst ut på den sydligaste spetsen av ön med en spektakulär utsikt över den Indiska oceanen. Det perfekta hotellet att landa i semestern på.

Med en bra bok i skuggan vid den makalösa halvmåne-formade infinitypoolen började jag min 10 dagars långa semester. Här vid poolen kunde man både se solen gå upp och ner och jag förstår varför den  har platsat som en av de 10 bästa i världen enligt Condè nast traveller.

Ibland fick jag nypa mig själv i armen för att försäkra mig om att jag inte drömde, allt var perfekt!

Grönskan var magisk, en dröm för en trädgårds nörd som jag själv.

Hotell rummen var enorma och kändes mer som ett litet hus. Här fanns allt du kunde önska dig. Stream-room, walkincloset, sonos sound system, laddad minibar, kingsize bed och de skönaste lakanen jag sovit i på länge.Det var något visst med de svala tidiga mornarna, stillheten och ljuset.

Att äta en lång frukost i skuggan på terassen med utsikt över surfarna som kämpade med vågorna nere i bukten kan man ju stå ut med!

Eftermiddagen spenderades bäst i den vackra trä-paviljongen där det serverades tea and scones på traditionellt Engelskt vis.

Cape Weligama är en del av Dilmah te, det klassiska Ceylon tevarumärke som grundades 1950. En av sönerna till Dilmah te blev oavsiktligt hotellägare när dom provade på att informellt bjuda in gäster till sina te plantages bungalows. När dom såg hur bra detta funkade och att det fanns en stor efterfrågan beslutade dom att starta en riktig verksamhet. Ceylon Tea Trails öppnade 2005 och nästa gång jag kommer till Sri Lanka vill jag absolut besöka dem!
Två underbara dagar med god mat, mycket relax och de mest magiska solnedgångar jag någonsin har sett. Tack för den här gången Cape Weligama!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *