Dahlior


Det är dags att börja planera för årets dahlia odling. Det känns som jag är absolut sist på pucken om att odla dahlior men min trädgård har blivit extremt eftersatt då jag jobbat med Trädgårdstider de sista 4 vårarna och där gjorde vi en väldigt tjusig rabatt förra året som kommer att sändas nu under våren! Men här hemma har jag mest satsat på ätbart men i år ska även jag försöka mig på en tjusigt dahliarabatt här hemma.

Läser allt jag kan komma över och förutom att ha inhämtat en massa inspiration hos Veronika så har man ju via instagram blivit matad hela sensommaren och hösten av vackra buketter i motljus.

Jag köper väldigt sällan snittblommor då jag inte gillar idén men för den sakens skull älskar jag blommor och att kunna plocka mina egna buketter i min trädgård! Så nu är det alltså dags att lägga beställning på ett gäng fasta och saftiga knölar. Jag kikar runt hos Zetas, dem har så vackra inspirerande bilder. Jag har klickat hem White Perfection, Caribian fantasy, Franz Kafka, White Aster och Café au Lait så klart. Letar efter Porcelin, Edge of Gold och Arabian Night… Det finns ju så många fina..

Jag har stora planer för min trädgård denna sommaren så det är bara att sätta igång med planeringen. Föresten så är Februari en fantastisk månad för att börja dra igång idéarbetet till trädgården då det nu är så fruktansvärt tråkigt väder ute och sommaren känns så extremt avlägsen. I kväll kommer jag lusläsa Elisabeth Svalin Gunnarssons Dahlior och sen kommer jag hänga ett tag på Pintrest för att gotta ner mig i alla vackra dahliasorter. Drömmer redan nu om varma eftermiddagar med mjukt motljus, gud vad jag längtar till sommaren!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *