Den 8 Mars

IMG_1014_Snapseed_Snapseed

Min 8 Mars startade på bästa sätt, med barn-mys i sängen tills vi inte kunde snooza mer och var tvungna att gå upp. Tog en lång löprunda längst havet i solsken för att sedan avnjuta min favorit chia/kokos pudding med granola och banan. Att få käka frukosten i lugn och ro med nya Elle Decoration som sällskap är ju också väldigt lyxigt för en vanlig Tisdag..

Men så är det ju inte en vanlig Tisdag idag, det är den Internationella kvinnodagen!

Till och från höjs röster som undrar om vi verkligen behöver uppmärksamma den internationella kvinnodagen, vi som (ju?) redan lever i ett jämställt land. Men det gör vi ju inte. Trots att nästan alla är eniga om att kvinnor och män ska behandlas lika så misslyckas vi med det, på flera punkter, varje dag. idag ska vi uppmärksamma de orättvisor i samhället som drabbar kvinnor. De finns där för kvinnor varje dag året om, det behövs absolut (minst) en dag om året för att påminna om att det fortfarande inte är jämställt. Rättviseförmedlingen har gjort en bra lista med olika tips och saker att göra idag för att lyfta kvinnors kamp, utsatthet och position i samhället.

 IMG_1018_Snapseed

Idag tar jag på mig SOS Barnbyars armband, ett litet armband som kan göra stor skillnad för flickor och barns rätt till en trygg uppväxt, och spelar Madonna på hög volym.

Låt oss hylla alla fantastiska kvinnor som vågar stå upp för sig själva, som tar plast och som kämpar vidare för jämställdheten!!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *