FYN

IMG_0998_Snapseed

Var och käkade lunch på FYN med en kompis förra veckan, ett ställe jag helt missat! Det första som slår en när man kommer in är de ljusa och luftiga lokalerna, det andra att 95% av gästerna sitter med en Mac och jobbar medan dom smuttar på en halvkall kaffe. Detta passar mig utmärkt eftersom även jag har problem med att fokusera på jobb jag behöver få gjort när jag sitter på mitt kontor hemma.  Ni kanske känner igen er? När man helt plötsligt börjar se spindelnät, torra krukväxter, smutstvätt-högen som växt, obetalda räkningar och olästa tidningar som bara ligger där och vill bli lästa! I fredags satt jag här och jobbade ett par timmar och fick faktiskt en massa saker gjorda utan att bli distraherad.

IMG_0982_Snapseed

Det är vegetariskt som gäller, man satsar på bra råvaror och det ska alltid finnas hälsosamma alternativ. Lokalerna är underbara med gigantiska fönster ut mot Ronnebygatan och Falsterbogatan.

IMG_0979_Snapseed

Kakorna är klassiska som dammsugare och chokladkaka, vilka bakas på plats efter Amandas mammas recept. Amanda är en av de nya ägarna, som tillsammans med Albin, snabbt har återinvigt detta populära café som förut hette Chez Madame. Och brödet kommer från Söderberg & Sara, en annan nykomling på Västra Sorgenfri.

IMG_0962_Snapseed IMG_0971_Snapseed

Jag käkade en krämig majssoppa, helt godkänd.

IMG_0986_Snapseed

Det finns långa bänkar på uteserveringen som gör att man längtar om möjlig ännu mer efter vårsolen!! Namnet FYN syftar på den danska ön, där bland annat Odense ligger. Orsaken är att ägarna låter sig inspireras av Fyn och gillar känslan som finns där. Här ska det vara avslappnat, enkelt och det tycker jag dom har lyckats med!

serialsue-trial-1.regular

serialsue-trial-2.regular

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *