Det blir jordärtskocka till middag


Jag var ute och grävde lite i mina odlingsbäddar i eftermiddags. Inget snack om saken, det blir jordärtskockssoppa till middag!

Jordärtsskockssoppa med kokosmjölk
700 g jordärtsskocker
1 1/2 gul lök
10 dl vatten
1 burk kokosmjölk
Salt & Peppar

Först hackar du löken och fräs i lite olja i en kastrull, salta och peppra efter smak.
Skrubba sen jordärtsskockorna och dela dem i bitar. Låt dom fräsa med löken en liten stund.
Slå på vattnet, låt koka upp och sjud tills skockorna är mjuka.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Slå på kokosmjölken. Smaka av och salta och krydda.
Jag serverar soppan med små jordärtsskockor som frästs mjuka med några rejäla kvistar timjan och rörts samman med hackad ruccola och persilja. Sen toppar jag soppan med en klick havre-creamfraiche och lite olivolja.

Jag älskar att sätta fingrarna i jorden och jag gräver gärna utan handskar. Visste du att det finns en “må bra” bakterie i jorden? En bakterie som gör dig på gott humör. Det är forskare från Bristol University i England som har kommit fram till att jord innehåller bakterien Mycobacterium vaccae. Den har visat sig att det stimulerar hjärnans produktion av “må bra” hormonet serotonin. Så det är kanske inte så konstigt varför man blir så lycklig och lugn av att pula ute i trädgården!

Lika mycket som jag älskar att gräva i jorden gillar jag rena och väl manikyrerade naglar, inte den bästa kombon med andra ord.

Skrapar ur det sista ur YARD ECT s fantastiska handskrubb, funkar superbra mot jordiga, trötta och torra trädgårdshänder!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *