Eklektisk inredning

Jag får ofta frågan om hur jag skulle beskriva min inredningsstil och det ordet som beskriver det allra bäst är just ordet Eklektiskt. 

Eklektiskt betyder stilblandande och utan särprägel. Du skymtar en Italiensk schäslong i från 1700 talet, i köket har jag en modern rostfri diskbänk som klarar allt och är underhållsfri, en avskavd blå arbetsbänk från sent 1900 tal i vardagsrummet. Eleganta Italienska tågbänkar från 1800 tal tillsammans med ett lantligt franskt bord från mitten av 1900 talet.  

Den eklektiska inredningsstilen började man se i slutet av 1800 talet och det handlar om att mixa olika stilar av möbler från olika tidsperioder och sätta ihop dom till sin helt egna stil. Den enda regeln jag har är att jag måste älska en möbeln så pass mycket innan jag köper den så att jag är beredd på att leva resten av mitt liv med den!

Denna stilen tror jag att vi kommer att få se mycket mer av då den ligger rätt i tiden med vår klimatproblematik och då många människor längtar efter att kunna bygga ett hem som kan hålla över tid och som inte kommer att kännas daterat efter ett par säsonger.

Genom att undvika att satsa alla kort på en specifik stil som troligtvis kommer att kännas uttjatad efter bara ett par år har du i en eklektiskstil möjligheten att göra små ändringar genom att flytta om och lägga fokus på den stil/möbel som du känner ligger närmast hjärtat just nu utan att behöva byta ut något.

 

4 kommentarer

    • info@themalinpersson.com reply

      Det är en av möblerna som jag kommer att leva hela livet tillsammans med! Älskar den gamla bänken.

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *