Äntligen riktig vinter

Då vintern aldrig kom till oss fick vi ta oss till vintern. Vi har spenderat sportlovet i svenska fjällen med gnistrande snö, sol, skidåkning, bastubad med snörullning och vita skogspromenader. En helt underbar vecka med andra ord! Jag älskar att bo i södra Sverige men denna vintern har varit förfärlig med jämt grått väder och duggregn ändan från november.

Tänk vilket underverk gnistrande, vit snö kan göra med ens humör. Helt plötsligt längtade jag inte ihjäl mig till våren längre. Detta sportlovet har jag verkligen njutit av stunden och varit helt närvarande med barnen och naturen. Att andas den friska fjäll luften är så välgörande och att vistas i den snö inbäddade skogen har verkligen inverkat på alla mina sinnen.

Skidåkningen med barnen gick i år som en dans. Äntligen, efter år av snoriga näsor, kalla blöta händer, ned kissade termobyxor och hopplöst korsande skidor så händer det, alla barnen stod klara, påklädda med rätt utrustning i liftkön innan jag ens hunnit äta upp min frukost! Hur mysigt det än är med småbarn så njuter jag för fullt av att och bli omkörd i backen av mina stora barn!

Jag hade lyxen att ha både min pojkvän, hans två barn, min mamma och syrran med mig så det var ett rejält långbord varje kväll på Storhogna högfjällshotell där vi bodde.

Jag tackar för dessa underbara fartfyllda dagar i backen med en massa härliga skratt, sköna bastustunder, snöänglar och råa snöbollskrig förstås! Denna veckan kommer att hjälpa mig att uthärda dessa sista månader innan våren kommer!


Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *