En snabb frukost innan flyget


Just nu sitter jag på ett flygplan mot Thailand. Det känns overkligt skönt att lämna jobb, kyla och alla måsten mot yoga, plant based food och svajande palmer. För att inte snacka om värmen, ahh.. precis vad jag behöver just nu! Men jag kan sågar att det är med lite dubbla känslor som jag sätter mig på ett plan och åker till andra sidan jorden. Det är ju inte det snällaste man kan göra mot vår jord precis. Samtidigt är det just resandet som berikar både mitt och barnens liv så mycket. Jag tycker att kära Kristin skrev så bra angående långresor med flyg att göra så gott man kan- för andra människor, vår planet och för mig själv med de förutsättingar man har.
Det jag brukar tänka på när jag bokar flyg är att försöka resa med fullsatta plan, bäst är charter som når upp till 98% i beläggning. Sen ska man försöka att välja nonstop. En mellanlandning drar enormt mycket bränsle och är oftast sämre än nonstop. Att försöka förlänga semestern så mycket det går är också att tänka på. När du ändå har släppt ut en massa koldioxid – stanna borta så länge du bara kan! Jag försöker alltid resa med bolag som flyger med nya, effektiva maskiner på så sätt minimeras koldioxid-ut- släppen per passagerare.

En vegansk frukost för att kompensera lite… Maca dream och chia pudding, bästa starten på en lång flygning!

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *