Super Charge You Thailand


Det har varit väldigt tyst här på bloggen, många har kanske följt mig på Instagram och fått lite glimtar av vad jag har haft för mig? Jag och barnen checkade nämmnligen in på en “Super Charge You” vecka i Thailand. Det finns ju inget härligare än att komma ifrån vinterrusket och just Februari är en jobbig månad då våren känns avlägsen och barnen är sjuka stup i ett. En välgörande vecka med värme, miljöombyte, yoga och nyttig vegansk mat var precis vad vi alla behövde.

Att det sen var bästa Mine som driver Hotyoga Malmö och min älskade syster Linda som har Raw Food House som anordnade retreaten gjorde veckan väldigt speciell. Att kombinera Yoga, meditation och workshops med tre kids gick väldigt bra måste jag säga. Jag fick många långa, lugna yogapass på morgonen framför havet när solen sakta gick upp och barnen fortfarande sussade gott i sina sängar.


Det fanns även mycket tid för mysigt strandhäng med detta lilla gänget…

Och en hel del Uno förstås

Yoga och vegansk mat är ett vinnande koncept. Det är få saker som får mig att känna mig stark, samtidigt lätt och full av energi som kombinationen yoga – nyttig och god mat. Att sen slippa tänka på inhandling, planering, matlagning för en trebarnsmamma är så lyxigt! Att inte ens behöva beställa och tänka ut vad man vill ha på en meny utan att någon annan planerat för en är så skönt!


Här har ni henne, min främsta matinspiratör!!


Linda höll två super inspirerade Raw Food workshops. Hon delade med sig av sin kunskap i det råa köket och berättade hur du på ett enkelt sätt kan skapa sunda och gröna vanor i din vardag. Snabba och enkla recept som fungerar i en aktiv vardag. Frukost, lunch, middag, snacks och dessert med mat som fyller din kropp men massor av energi och näring utan att behöva vara varken svåra eller ta lång tid.

Matdemonstrationen landade så klart i en härlig exotisk Raw Food lunch.

Utöver daglig vinyasa och Yin-yoga höll Mine två yoga workshops. Jag går inte så ofta på dessa typer och klasser men oj, vad bra det var för mig! Vi gick i genom många enkla ställningar som jag bara gör av farten som plötsligt blev till något helt annat när man gick in i posen med mer precision. Mine är en grym lärare som kan ge de allra minsta justeringar som ändrar hela din pose.

Linda och Mina anordnade retreaten tillsammans med Ahimsa Thailand. Det var Kien med hjälp av hans familj som stod för allt det praktiska, allt ifrån boende, utflykter och mat.


Ja, just maten var fantastisk. Thai, vegansk och väldigt, väldigt god!

Även Kien guidade oss i det Thailändska köket och vi fick lära oss att laga en hemgjord green curry. Jag älskar att lära mig nya recept, och denna soppan kommer jag absolut prova att göra hemma.


Att stiga upp med solen, göra yoga, meditera, äta god mat och umgås med fina människor är så helande. Att få ta med barnen på detta äventyret betydde så mycket för mig. Även om dom inte gjorde mycket yoga så fick dom ändå ta del av den härliga atmosfär som skapas när vuxna människor har tid för att lyssna och umgås kravlöst. Ingen stress och väldigt dålig wi-fi gjorde att alla var med närvarande och öppna.

Att sen få hänga med sin syrra en hel vecka slår det mesta. Är ni sugna på att hänga på nästa gång så kör dom ett till retreat på samma plats i April!

 
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *