En trädgårdsfest


I tisdags var det trädgårdsfest på vackra Viktoria Teatern i Malmö.
  
Det var även vårdagjämning och vad passar väl bättre då än en härlig picknick-trädgårdsfest för att liksom fira in den första dagen av våren och värma upp lite. Eldsjälen Madelene som driver Blomsterfolk hade anordnat en underbar picknick-fest i mysiga Viktoria Teatern i centrala Malmö.


Här har vi vårt dreamteam och fråga mig inte hur vi lyckades med det här!! Här njuter jag och Madelene av våren som vi skapat i salongen tillsammans med blomsterkreatören Anna Gouteva, Malin Hidesäter från Blomsterfrämjandet och odlaren Johan från Tygelsjöanstalten. Vi var alla på plats för att föreläsa och inspirera bland slingrande murgrönor, tulpanlökar, picknickkorgar och fågelkvitter.

Jag pratade lite om min resa. Med rötter i modevärlden har jag varit med om extremt mycket slit och släng med snabba trender och vändningar. Jag pratade om hur jag tänker kring hållbarhet både i mitt vardagsliv och hur jag har med mig mitt hållbarhets-tänk även i mina olika jobbuppdrag. Hur kan vi alla tänka för att handla mer hållbart och långsiktigt? Vad ska man tänka på när man inreder sina hem om man vill ha ett hem som inte bara är vackert utan också sunt? Hur ska vi förhålla oss till modeindustrin och vad ska man tänka på när man köper sina kläder? Delade lite tankar om att våga ta steget och välja med hjärtat, vikten av att lägga mer tid och research på våra inköp. Pratade också om ett växande behov av att sakta ner och prioritera det personliga mötet. Sen blev det såklart lite snack om gröna växter och mina bästa tips för en lyckad klimatsmart trädgårdsfest!


Vackra Anna levererade som vanligt, höggravid och underhållande inspirerande hon med fantastiska blomsterkreationen! Jag lärde mig en massa fiffiga små knep som man kan ta till när man skapar buketter och arrangemang som jag naturligtvis kommer att dela med mig av här på bloggen snart. Malin från Blomsterfrämjandet berättade om hur dom jobbar med närodlade, svenskodlade säsongsblommer och framför allt tulpaner. Johan delade med sig av sina erfarenheter som tulpanodlare på Tygelsjöanstalten.

En väldigt lyckad kväll med många fina möten och föresten så känns våren nu inte lika avlägsen!

Foto: Emelie Grankvist
 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *