Ta in den blomstrande våren


Nu släpper jag taget om vintern och bjuder in våren här hemma i sovrummet. Det är dags att lägga undran det mörka och murriga, sammets kuddarna och överkasten ska tvättas och läggas i förvaring tills hösten.

Jag som brukar gilla väldigt dova och diskreta lakan blev supersugen på pasteller i rosa, grönt och lila. Dessa härliga puderrosa påslakan kommer ifrån Midnatt. Jag tycker det är så fint att mixa både bomull och linne, helst i olika färger.

Grävde djupt i linneskåpet och hittade dessa vackra hand broderade örngotten som jag köpt på en marknad nere i Puglia för länge sedan. Tycker det är så fint att matcha gammalt med nytt. De gröna och lila linnekuddarna köpte jag 2009 på Merci när dom just öppnat i Paris. Kan berätta att dom har både ett och annat hål men jag älskar känslan av att faktiskt behålla saker tills dom är uppslitna, då kan jag vara säker på att det var en bra investering.

Ett fint sätt att plocka upp färgerna är att hänga upp dina favorit nattlinnen… Mitt bästa tips är trots allt att vårstäda, kan låta tråkigt men inget känns väl så härligt som doften av såpa på nyskurade golv. Jag passade på nu när vi hade minusgrader att vädra alla täcken och kuddar och trots kylan fylldes rummet av krispig vårluft och fågelkvitter!

Jag har bestämt mig för att inte använda några skärmar inne i sovrummet denna våren. Däremot har jag laddat upp men böcker. Jag vill läsa om vackra saker innan jag somnar, nu läser jag poesi av Pablo Neruda. Inte för att lära mig, inte för att komma ihåg, bara för att det är vackert!

Jag försöker hålla mitt sovrum upplockat och inreder gärna med vilsamma färger på väggar och textiler . Jag vill inte har en massa prylar som distraherar. Oftast tycker jag att det enklaste, som en skugga på väggen, är det allra vackraste.

Svårt att inte bli på gott humör och vår-sprallig i hela kroppen när man vaknar under ett blommande körsbärsträd! De fantastiska kvistarna fick jag med mig hem från vår trädgårdsfest i tisdag. Vilken lycka, för inget skapar en sån härlig vårkänsla i ett rum som en blommande körsbärskvist!

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *