Förändra med tapeter!

_MG_0511_Snapseed

Det är dags att visa lite bilder från Milos nya rum, hans storebrors tweenie-rum kan du se här!  Så skoj att tapetsera och det finns inget som förändrar ett rum lika mycket som färg- och mönsterval. Ett litet rum med lågt till tak blir större med ljusa väggar och kalla kulörer. Varmare kulörer gör att väggarna kommer närmare varandra. Vertikalrandiga tapeter ”lyfter” taket och rummet känns högre och får mer rymd. Småmönstrade tapeter passar bäst i små krypin och stormönstrade tapeter kommer till sin fulla rätt i stora rum.

_MG_0541_Snapseed

Med non-wowen tapeter har det aldrig varit enklare att tapetsera. Känner du dig osäker kolla på denna videon och se hur enkelt det är och vad du behöver!

_MG_0483_Snapseed

Fem bra tapetseringstips!

-Tapeter i non-wovenmaterial, så kallade Easy Up/Qvick Up eller liknande, är enkla att tapetsera med. Du limmar dessa direkt på väggen.
-Undvik helst tapeter med mönsterpassning om du inte är så van att tapetsera.
-Hyr ett tapetbord om du har tapeter som måste förklistras.
-Använd alltid ett riktigt vasst knivblad när du skär tapeter.
-Var inte snål med limmet. Stryk på rikligt och torka bort eventuellt överflöd och kladd på en gång.

_MG_0630_Snapseed

Milo valde tapeten Rost i mörkblå från Sandbergs wallpaper, vi ville åt en lugn och intim känsla i hans nya sovrum.

_MG_0682_Snapseed

Den gamla väggfärgen Tender Stone från Nordsjö sparade vi då vi valde en tapet som funkade ihop med den nyansen. Gillar när man inte behöver göra om allt för att få en förändring. Grått, blått, silver och en mega stor diskokula sätter stämningen på topp i det nya rummet! Spegeln fyndade jag på Myrorna för 25 spänn.

_MG_0544_Snapseed

Tapet kan användas på mycket, inte bara väggarna. Bord, stolsitsar och byråar kan få ett nytt, spännande utseende med en snygg tapet. Viktigt är förstås att ytan är någorlunda slät och väl rengjord så att tapeten fäster. Lacka flera gånger för god hållbarhet. När jag ändå hade lim och tapet framme tapetserade jag en gammal konservburk.

_MG_0553_Snapseed _MG_0563_Snapseed

Mät, märk och skär.

_MG_0569_Snapseed

På med lite lim…

_MG_0576_Snapseed _MG_0593_Snapseed

Et voila, snyggt och enkelt!

_MG_0650_Snapseed

Nog om tapeter och färg! Nu är min jobbvecka över, ska möta upp min mamma på Kallis och sen bara njuta av en lugn helg. Önskar dig som kikar in här på bloggen en underbart skön Fredag!!

serialsue-trial-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *