Ta in hösten

_MG_0777_Snapseed

Det finns inget som får mig att må så bra om en lång promenad i skogen, speciellt nu på hösten. Även om jag älskar havet som hjälper mig att hitta lugnet och koncentrationen. Efter ett kallt dopp i havet känner jag mig liksom som på nytt född och all stress i kroppen löses upp i vattnet och stannar där på ytan.

_MG_0767_Snapseed

Men det där med att ta långa promenader i skogen genom prassliga färgsprakande löv slår nog allt. Skogen hjäper mig att komma i kontakt med gamla minnen och jag tonar in i min egen känslo-värld. Japanska forskare hävdar att vi med skogsluften andas in bakterier som stärker matsmältningssystemet och gör att vi kan bryta ned ämnen som vi annars inte skulle kunna omsätta, vilket tillför näring som gynnar oss både fysiskt och mentalt.

_MG_0752_Snapseed

Helgen förknippar många med en vacker överdådig bukett snittblommor. Vad man kanske inte tänker på är de miljömässiga och sociala aspekterna av snittblommor branschen. De flesta snittblommor odlas i Sydamerika, Afrika och Sydostasien i stora växthus miljöer som bemannas av underbetalda arbetare. Växthusen är noggrant klimat kontrollerade för att ge de bästa snittblommorna men de är också starkt besprutade med bekämpningsmedel, svamp-och ogräsbekämpningsmedel. Vissa snittblommor får transporteras tusentals mil för att slutligen komma hem och bli din helgbukett. Det flesta handlar ekologiska, rättvisemärkta produkter och andra livsmedel men när det kommer till blommor glöms det ofta bort!

_MG_0762_Snapseed

Min skogspromenad resulterade i en maffig, spretig och färgglad bukett som slår alla fina snittblommor med hästlängder. Vill man ha snittblommor så tänk på att köpa ekologiska och närodlade blommor som inte innebär tung miljöpåverkan. Säsongens kvistar och grenar kan bli en lika vacker och ännu mer ovanlig bukett. Nu ska jag njuta av en lugn stund med nya Elle Mat och Vin som just landade i min postlåda!

Ha det fint!

serialsue-trial-1.regular-1

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *