godaste gröten


Jag käkar gärna frukost till lunch, extra gött när det finns en klick färdig och väntar på en i kylen från frukosten igår!

Jag tycker att just gröt är den perfekta starten på dagen så jag lagar ofta olika sorters gröt till barnen. Allt ifrån varm klassisk havregrynsgröt till hirsmanna och kalla chiapuddingar,  Men på senaste tiden så har kidsen tröttnat, ingen vill har gröt och det rynkas på näsan om man föreslår det. Jag tänkte att jag måste vinna över dom på “gröt älskar sidan” igen så jag svepte ihop den godaste gröten jag kunde hitta på. Här kommer receptet!
2 bananer – 5 dadlar – 2 msk kakao – 1 msk mandelsmör – lite vanilj – liten nypa salt- en puff kardemumma – 2 msk riven kokos – 1 dl havregryn – 3 msk chiafrön – 5-6 dl havremjölk.
Först mixar jag havremjölk, banan, vanilj, dadel, mandelsmör, salt och kardemumma till en tjock härlig smoothie. Sen lägger jag havregryn, chiafrön och den rivna kokosen i smoothien för att dra över natten. På morgonen är gröten klar, är den lite torr häller jag i mer vätska.

Sen serverade jag den med varm skummad havremjölk, lite agavesirap och en filéad blodapelsin. Kidsen är nu tillbaka på “gröt älskar sidan” så den kommer serveras i morgon igen, halleluja, så gott.

 

Lämna en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *